GitarologieAlles over gitaren wat je niet in boeken vindt.
Behalve in dit boek.


  • Het boek dat je direct een gitaarexpert maakt!
  • Voor beginners tot en met de meest doorgewinterde professionals
  • Luxe hardcover uitvoering, volledig in kleur, een boek voor het leven
  • 184 pagina ‘s, vele figuren ter verduidelijking en prachtige gitaarfoto’s


Hardcover, 184 pagina’s in kleur, 120 foto’s en diagrammen€39,95

Als je op Internet zoekt naar het woord gitaar, vind je al snel duizenden vragen op websites en discussieforums. Vragen over de klank en de bespeelbaarheid van gitaren, vragen over aanpassingen om een gitaar beter te laten klinken en vragen over het opnemen van gitaarmuziek. Dat is eigenlijk niet zo vreemd, want veel gitaristen worstelen voortdurend met deze problemen tijdens hun levenslange zoektocht naar de best klinkende gitaar en de mooist mogelijke klank. Jammergenoeg zijn de antwoorden die je op Internet vindt echter niet altijd duidelijk en vaak zelfs niet eens correct.

Als je dit boek gelezen hebt, heb je geen Internet meer nodig. Dit is het allereerste boek ooit geschreven voor gitaristen die precies willen begrijpen hoe de klank van een gitaar ontstaat. In eenvoudige taal wordt het complete avontuur verteld over geluidsgolven die in de snaren ontstaan, via het brugzadel en de brug het bovenblad en de klankkast laten trillen, reflecteren tegen de wanden van de kamer, opgenomen worden door microfoons met digitale opname-apparatuur en uiteindelijk de lucht in trilling brengen bij het afspelen van een geluidsbestand waardoor luchtdruk in je oren wordt omgezet in electrische signalen die naar je hersenen gaan. Dat is een heleboel informatie, en dat klinkt misschien als saaie wetenschap, maar als Eltjo Haselhoff het verhaal vertelt, is het allesbehalve saai!

Als gitarist behoeft Eltjo geen verdere introductie. Wie zijn albums heeft gehoord en zijn gitaarcursussen heeft gezien weet dat hij niet alleen een geweldig goede gitarist is, maar ook een inspirerende mentor, die - met veel gevoel voor humor - enorm goed en duidelijk dingen kan uitleggen. Daarnaast is hij ook doctor in de natuurkunde, waardoor hij waarschijnlijk de werking van gitaren beter begrijpt dan wie dan ook.

Als je dit boek leest, krijg je zonder veel moeite diepgaande kennis over de werking van akoestische en elektrische gitaren, en zul je precies leren begrijpen hoe deze instrumenten hun klank produceren. Ook krijg je vele praktische tips die je als gitarist direct kunt toepassen. Zo zul je leren dat je geen dure microfoons nodig hebt om thuis professionale opnames te maken, dat zij- en achterblad amper invloed hebben op de klank van een gitaar, en dat je vooral geen geld moet besteden aan dure brugpennen, maar beter bij je locale bandenboer langs kunt gaan.Copyright 2004 - 2019Peghead Productions